De groeten van .............

Is een rubriek waarin ik korte verhalen publiceer van bezoekers aan onze website. Ze moeten gaan over ervaringen van  verzamerlaars(sters). Heeft u iets leuks of leerzaams te vertellen, stuur mij dan een e-mail met een korte en bondige tekst en waarschijnlijk wordt uw inzending op onze website geplaatst.

Dag! De groeten van ...........Lurden.

Lurden Jimenez

Geachte mevrouw Jiminez,
 
Heel graag voldoe ik aan uw verzoek eens wat te schrijven over mijn belevenissen als verzamelaar. Wel, dat het leven van een verzamelaar niet over rozen gaat behoef ik U niet te vertellen. Of toch wel? Eerlijk gezegd twijfel ik er aan of U wel een echte verzamelaarster bent! Ik heb U nooit op een van onze belangwekkende beurzen gezien, evenmin in de Veemarkthallen of op de Verzamelaarsjaarbeurs. Maar goed, desalniettemin wil ik toch wel iets kwijt over mijn leven als verzamelaar.
 
Verzamelaars zijn hebzuchtige mensen. Om die reden is het altijd verstandig om een paar mooie dingen achter de hand te houden, ook al heb je er zelf geen belangstelling voor. Op die wijze heb je dan vanzelf enige vrienden, want die verzamelaars doen dan aardig tegen je omdat ze hopen dat je het begeerde object toch een keer aan ze zult verkopen. Natuurlijk doe ik dat nooit, soms heb ik het allang aan een ander verkocht maar ik zeg dan niks. Natuurlijk verkoop ik het dan aan iemand in een ver land, want het is een klein wereldje en ze hebben het zo door. Dit was zo maar even een tip.
 
Heel veel succes met uw rubriek, maar ik blijf mijn twijfels behouden. Ik zou wel eens willen weten wat U verzamelt.
 
Groeten, T. de Wolf, Soest.
home